Hozzávalók:
fél kg darálthús
1 nagy fej vöröshagyma
5 tojás
2-3 szelet kenyér
pirospaprika, bors, só, 1 közepes fej fokhagyma
*
Elkészítés:
Fleteszzük főni az öt tojás.
Apróra kockázzuk a vöröshagymát, és apróra tépkedjük a kenyeret a hajával együtt. A kenyeret beáztatjuk. A fokhagymát megpucoljuk és hozzáreszeljük a vöröshagymához. Hozzárakjuk a darálthúst, sózzuk borsozzuk, pirospaprikázzuk. Jól kinyomkodjuk a kenyeret, ezt is hozzáteszzük. Jól összedolgozzuk.
Előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy tepsit. Az összedolgozott massza kb 2/3-át henger alakúvá dolgozzuk, lerakjuk a teps aljára és laposra nyomjuk. Megpucoljuk a főttojásokat, rárakjuk őket. A massza maradékát ráteszzük a tojások tetejére, henger alakúra dolgozzuk úgy, hogy a tojások ne látszanak ki.
Öntünk rá egy picit vizet és betesszük a sütőbe. Időnként meglocsoljuk a szaftjával.
Ha van időnk hagyni, hogy meghűljn, akkor szép masszív lesz, frissen, picit még szétesik, de ugye az íz a lényeg.
Én most épp főtt krumplival és főtt répával, illetve csalamádéval tálaltam.
Jó étvágyyat!