Stefania sajttal és baconnel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

babi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

1

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

70 dkg darált sertéscomb
2 csomag szeletelt bacon (2×20 dkg)
25 dkg gouda sajt
2 db zsemle
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
1 tk ételízesítő
csipet őrölt szerecsendió
1 db tojás (nagy)
3-4 ek étolaj

*

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és egy evőkanál olajon halvány barnára pároljuk, majd kihűtjük egészen.
A zsemlét felöntjük vízzel, majd, amikor már megszívta magát, alaposan kinyomkodjuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel és a szerecsendióval, majd összegyúrjuk.
Hozzáadjuk az egész tojást, és tovább gyúrjuk a masszát.
Egy nagyobb darab folpakot elterítünk az asztalon, majd kb. 1 cm vastagságúra lapogatjuk rajta a húsmasszát, majd a húsmassza egyik végére fektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy a szeletek kicsit fedjék egymást, és feltekerésnél teljesen befedjék a húsmasszát.
Egy nagyobb lyukú reszelőn a húsmasszára reszeljük a sajtot, majd a fólia segítségével elkezdjük feltekerni úgy, hogy a végén a bacon szeletek legyenek felül.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk az olajjal, majd óvatosan ráhelyezzük a baconbe tekert hústekercset, majd lefedjük a tepsit az alufóliával.
180 fokra előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percet hűlni, hogy szépen fel tudjuk majd szeletelni.