Hozzávalók:
5a dkg darálthús
2 db szikkadt zselme
2 db tojás+ 4 db tojás
2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymagrannulátum
őrölt bors
őrölt kömény
ételízesítő
sütőzacskó
Fűszerek: http://www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A négy tojást feltesszük főni, hogy keménytojás legyen belőle. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd ha már jól átáztak, akkor alaposan kicsavarjuk őket. Egy tálba beletesszük a húst, hozzáadjuk a zsemléket, a két nyers tojást, és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük, és kézzel jól összedolgozzuk a masszát.
Egy tepsibe vagy sütőlapra rátesszük a sütőzacskót, kinyitjuk, és a massza felét beletesszük. Eligazgatjuk rúd formára, és mélyedéseket nymunk bele. Ide kerülnek a közben megfőtt és megtisztított tojások. A maradék hússal befedjük, és vizes kézzel megpróbálunk szép rúd formát adni neki. A sütőzacskó tetejéről levágunk egy csíkot, ezzel kötjük össze a zacskót, majd előmelegített sütőbe tesszük kb. ötven percre, közepesnél kicsit alacsonyabb lángon. Ha kivesszük, és szép barna a hús, akkor elkészült, belül is megsült.
Óvatosan kivesszük a sütőzacskóból (vigyázzunk a zacskó szétvágásánál, mert kicsap a forró gőz!)és egy vágódeszkán hagyjuk kihülni, csak hidegen lehet szépen szeletelni.


