Hozzávalók:
1 csirkemell
30 dkg sajt(amit lehet rántani)
1/2 kg gomba
liszt
tojás
prézli
olaj a sütéshez
só
hurkapálcika
*
Elkészítés:
A csirkemellet a sajtot és a gombát is kb. 2,5 cm-es kockákra vágom, a húst és a gombát sózom. A hurkapálcikákat fél órára vízbe áztatom, majd sorban ráhúzom a hozzávalókat. Bepanírozom a nyársat a szokásos módon és bő olajban kisütöm. Nekem nagyon hosszú volt a hurkapálcika, ezért csak 1-1 nagyobb, kiterített sütőpapírra borított lisztben és prézliben tudtam megforgatni, mert nem volt akkora edényem, amibe belefért volna. A tojást egy nagy tepsibe tettem, abban vertem fel, abban forgattam. Ugyanebben a tepsiben sütöttem a gázon, elég nehéz volt forgatni. Ha legközelebb készítem, kettévágom a hurkapálcikákat, kisebb nyársak lesznek, de könnyebb lesz vele bánni és be fog férni a legnagyobb hússütő lábasomba. Krumplipüré nagyon jó hozzá és vegyes saláta, de lehet savanyúság is.