Hozzávalók:
400 g fagyasztott spenót
3 db tojás
12 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma
½ teáskanál só
Olaj
A töltelékhez:
25 dkg mascarpone
10 dkg bacon
10 dkg sonka
Só
2-3 szelet kaliforniai paprika
*
Elkészítés:
Elkészítés : a spenótot felolvasztjuk, és lecsepegtetjük.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, az aprított fokhagymát és a sót.
A tojásfehérjékből habot verünk, majd összekeverjük a spenótos masszával.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben, kb.
15 percig sütjük.
Ha kész, még melegen feltekerjük, úgy hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a tölteléket.
A bacont kiolvasztjuk, hozzátesszük a felaprított sonkát, és átpirítjuk.
A mascarponét kikeverjük, hozzáadjuk a baconos sonkát, és megkenjük vele a spenótos tésztát.
A paprikát apró kockákra vágjuk, megszórjuk vele a krémet, paprikát, és újra feltekerjük.
Jól lehűtjük, és utána szeleteljük.