Spenóttal-gombával töltött pulykamell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Spenóttal-gombával töltött pulykamell

Spenóttal-gombával töltött pulykamell

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg pulykamell
30 dkg bacon
30 dkg gomba
10 dkg spenót
30 dkg füstölt sajt
1 fej hagyma
olaj a sütéshez
só, bors pár csipettel
60 dkg új burgonya
pár szál petrezselyem zőldje

*

Elkészítés:

A pulykamellet minél nagyobbra kiklopfolom, majd sózzuk, borsozzuk.
A füstölt sajtot ledaráljuk, gombát, hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
Forrásban levő sózott vízben 2 percre beletesszük a spenótot, majd leszűrjük, és kihűtjük.
A felaprított hagymát kevés olajon dinszteljük, majd rátesszük a felaprított gombát és tovább sütjük, borsozzuk, sózzuk.
Egy olajjal megkent alufóliára sorba rakjuk a bacont, majd a pulykamellet.
Rátesszük a kihűlt spenótot, majd a füstölt sajtot.
A párolt hagymás gombát lecsöpögtetjük, kihűtjük és a sajt tetejére halmozzuk.
Feltekerjük a húst, majd betakarjuk a baconnal és az alufóliával.
Két végét lezárjuk.
sütőben 200 C fokon megsütjük.
Az utolsó 20 percben levesszük a tetejéről az alufóliát és megpirítjuk a tetejét.
Hidegen és melegen is tálalható.
Apróra vágott petrezselyem zöldjében meghempergetjük a sült burgonyát.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Spenóttal-gombával töltött pulykamell