Hozzávalók:
Bolognai ragu:
egy kis olajon megpirítunk apróra vágott hagymát,
egy kisebb sárgarépát apróra vágva,
2-3 gerezd zúzott foghagymát,
sót,
egy csipet száraz bazsalikomot és rozmaringot,
borsot
kb. 250 g darált húst
és annyi paradicsompürét, hogy jó zaftos legyen
…. mindezt kb. egy óráig lassú tűzön pároljuk, jó fője el a levét
Palacsinta
fél liter tej
3 tojás
só
fagyasztott spenótpüré … kb. a felét tettem bele
annyi zabpehelyliszt, hogy jó palacsintatésztát kapjunk
Besamel:
3 dkg vaj
3 dkg liszt … nálam ez is zabpehelyliszt
3 dl tej
só, bors
… ezekből sűrű besamel mártást készítünk, ha langyosra hűlt hozzá keverünk:
2 tojás sárgáját
3 dkg reszelt sajtot
*
Elkészítés:
a tésztából vastagabb palacsintákat sütünk, egy tűzálló tálat kivajazunk, majd rétegezzük a hozzávalókat: palacsinta, besamel, bolognai ragu, reszelt sajt, palacsinta, besamel…. amíg el nem fogynak, a tetejére mindenképp besamel maradjon, szórjuk meg reszelt sajttal és előmelegített sütőben süssük pirosra.