Hozzávalók:
kb. 40 dkg liszt – fele teljeskiőrlésű bio tönköly liszt és bio tönköly fehér liszt
kb. 1 dl langyos víz (amennyit felvesz a tészta)
2-3 g élesztő
só
2 evőkanál bio olíva olaj
Tetejére:
500 g fagyasztott bio spenót vagy friss, mert abból még finomabb
só,
2 evőkanál 20% tejföl
4 gerezd magyar fokhagyma
pici víz
Paradicsom szósz:
kb. 6 nagy evőkanál sűrített paradicsom
ha nincs gyerekünk, akkor pár szelet erős paprika
víz
só, bors, oregánó, bazsalikum, kakukkfű
2 evőkanál olíva olaj
Plusz feltét:
pizzánként 1-1 tojás
olíva bogyó
trapista sajt
*
Elkészítés:
Elkészítés:
– először langyos vízben futtassuk fel az élesztőt
– a tészta többi hozzávalójával gyúrjunk tésztát belőle és rakjuk félre. Addig elkészítjük a szószokat!
– a következő fázis a spenótos feltét!
– A spenótot vízben felrakjuk főzni, majd ízesítjük. Levesszük a tűzről!
– a sűrített paradicsomba tesszük a fűszereket és az olíva olajat a legvégén a vizet.
– nem túl folyós és nem túl sűrű szószt kell kapnunk.
Összeállítás:
-a tésztából formázunk egy kisebb és egy nagyobb pizzát,
– először mind a kettőre rátesszük a paradicsomszószt,
– majd jöhet a spenót,
– olíva bogyó,
– kör alakban megszórjuk a sajttal úgy, hogy a közepére tudjuk ütni a tojást,
– majd mindenestül betesszük a sütőbe 150 fokon légkeverésesen kb. 20 percig sütjük.
Tálaláskor még készíthetünk plusz öntetet a paradicsomszósznak megfelelő recept szerint, csak hígabbra készítjük el! Ebbe már rakhatunk jó kis erős paprikát is – a férfiak kedvéért! :-))