Spenótos lasagne

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Spenótos lasagne

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg GM fodros nagykocka tészta

1,- kg spenót
A besamellhez:
1 liter tej
10 dkg vaj
5 ek rizsliszt

őrölt szerecsendió
A húsos réteghez:
50 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma

A tetejére: reszelt sajt

*

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzzük fog keményre (al-dente).
A megmosott, vastagabb száraitól megfosztott spenótot forró vízben főzzük meg (egy pillanat alatt a forrásban lévő vízben megfonnyasztjuk), szűrjük le.
Hagyjuk, hogy alaposan lecsepegjen.
A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra és kevés zsiradékon dinszteljük meg.
Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük fokhagymával.
Pároljuk – fedő alatt – puhára.
Víz hozzáadása nem szükséges!
Készítsük el a basamellt: A vajat, egy fazékban olvasszuk fel (én tejforralóban készítettem), adjuk hozzá a lisztet, majd öntsük fel a tejjel, főzzük sűrűre.
Ízesítsük a mártást sóval, őrölt szerecsendióval.
A hamis lasagne összeállítása: zsírozott, rizslisztezett tepsibe terítjük a tészta felét, erre jön a besamelmártás fele, a darált húsos töltelék, a lecsepegtetett spenót, a tészta másik fele, a besamelmártás másik fel, a tetejére reszeljünk sajtot és előmelegített sütőben süssük készre, kb 20 perc alatt.

Spenótos lasagne

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Spenótos lasagne

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!