Spenótos hecegnőburgonya

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Spenótos hecegnőburgonya

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg burgonya
2 tk só
5 dkg vaj
1 kg friss spenót
reszelt szerecsendió
2 tojássárgája

*

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, felkockázom, sós vízben puhára főzöm.
Leszűröm, burgonyanyomóval áttöröm.
Hozzáadom a sós vízben megfőzött, alaposan lecsepegtetett spenótot, a 2 tojássárgáját, a vajat és alaposan összekeverem.
A burgonyapüré szerű masszát habzsákba töltöm, sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomok belőle.
200-210 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm 10-15 perc alatt.
Frissen, melegen tálalom sültek, párolt húsok, de halak köreteként is kiváló.

Spenótos hecegnőburgonya

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Spenótos hecegnőburgonya

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!