Spenótos egytál étel (Tüttyölt ratyli )

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Spenótos egytál étel (Tüttyölt ratyli )

Spenótos egytál étel (Tüttyölt ratyli )

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya.
1 nagy  tejföl
2 szép tojás
10dkg sonka
20dkg sajt
1 kanál zsír.
4 csipet bors
3 csipet, só
1 adag spenót
2 gerezd fokhagyma

*

Elkészítés:

Eredetileg ez egy vicces recept ,amit én a magam nyelvén kicsit érthetőbbé tettem .
Így ez az én receptem az én elképzelésem szerint ,de nagyon finom étel lett belőle.
Jót nevettünk az eredeti nevén .
elkészítés:
A krumplit  felkarikázzuk és megfőzzük . Közben a tojásokat  is megfőzzük,a spenótot szósznak elkészítjük  összekeverjük a tejfölt, az apróra vágott sonkát és a sajt felét reszelve, végül a főtt tojást felkarikázzuk.
A  krumplit egyenletesen elosztjuk egy kis tepsiben vagy hőálló tálban,amit kikentünk zsírral , majd ráterítjük a spenótot  a tejfölös masszát. ráhelyezzük a tojás karikákat  A tetejére reszeljük a maradék sajtot, és kb. 10-15 perc alatt összemelegítjük sütőben.
spenóthoz
1. A spenótot megtisztítjuk, vastag levél ereit eltávolítjuk, azután váltott vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk.
2. Felforralunk 1,5 liter vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót, beledobjuk a spenótot,fokhagymát  és lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk (vagy vágódeszkán finomra, de nem túl pépesre vagdossuk).
Eredeti recept
Hozzávalók:
1,5 kg nyersratyli
1 jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pöcörgősi)
3 csipet ciháta
4 ölej csikmány
kb. 5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek
Elkészítése:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.
Nagyon mókás nagyon vicces .Nekem tetszik
Ha valakinek más recept jut erről eszébe szívesen látom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Spenótos egytál étel (Tüttyölt ratyli )