Hozzávalók:
A palacsintához: 30 dkg
Olaj, amiben kisütöm a palacsintákat.Ez serpenyőtől függ.
Töltelék: 30 dkg
Besamellmártás: ‘dl tej, 1dkg liszt, idkg vaj
*
Elkészítés:
Sós palacsintákat sütöttem,majd elkészítettem a tölteléket.
Egy kanálnyi olajon megfuttattam reszelt foghagyma gerezdet,majd rögtön rádobtam apróra vágott spenótot vagy medvehagymát .Megfonnyasztottam,levettem a tűzről,sóztam,borsoztam és összekevertem sima tubusos sajtkrémmel.
A palacsintákba töltöttem,feltekertem és három darabba vágtam a palacsintákat.Egy kivajazott jénaiba egymás mellé raktam őket,és meglocsoltam besamelmártással ,majd megszórtam reszelt sajttal. Addig tettem a forró sütőbe,míg a sajt rá nem olvadt.
Besamelmártás : egy dkg vajat megolvasztok ,megszórom egy dkg liszttel,kevergetem egy kicsit,nem pirítom meg.Majd felöntöm 1dl tejjel és csomómentesre keverem,besűrítem.Én a kétszeresét csináltam most.