Hozzávalók:
1 cs. mirelit spenót
1 evőkanél vaj
1 cikk fokhagyma
1 csapott evőkanál zabliszt
1 púpos teáskanál nyírfacukor
só
3 dl tej
2 db tojás
*
Elkészítés:
A mirelit spenótot kiolvasztjuk, pár percig főzzük, beletesszük a cukrot és megsózzuk. A vaj feléből és a zablisztből rántást készítünk, majd amikor már a liszt kellően megpirult, beletesszük a zúzott fokhagymát, fél percig kavarjuk és felöntjük a tejjel.
Az elkavart rántást beleöntjük a spenótos fazékba és állandó keverés mellett, 2-3 percig lassan főzzük, hogy a liszt íz eltünjön, de vigyázzunk, kavargassuk mert ilyenkor már hamar odaég.
A maradék vajat egy kis serpenyőben megolvasztjuk, óvatosan ráütjük a két tojást, sózzuk, borsozzuk, majd fedővel letakarva, lassú tüzön sütjük, hogy a fehérje megkeményedjen de belül a sárgája még egy kicsit laza maradjon.