Hozzávalók:
40dkg spenót (paraj)
15 dkg sonkás szalámi
2 tojás
2 ek.liszt
1 tejföl
2 ek.olaj
só
bors
*
Elkészítés:
A spenótot megabáljuk sós vízben, majd jól lecsöpögtetjük a levétől és apróra összevagdossuk..
A tojás sárgáját kikeverjük 2 kanál olajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a 2 kanál lisztet.
A tojás fehérjét habosra felverjük és lassan a spenótos masszához keverjük.
Kikent tepsibe öntjük a masszát és kb.15 percig sütjük 200 fokon. A megsült spenótos tésztát megvizezett ruhára tesszük,s felgöngyöljük roládnak.
A sonkás szalámit apró kockákra vagdossuk és 2 dl tejfölel összekeverjük, megízesítjük, majd a felgöngyölt spenótot megkenjük vele, s újból felgöngyöljük a roládot, amelyet kívüről is megkenhetünk tejfölel.
Szalámis töltelék helyet használhatunk túrós tölteléket is.


