Hozzávalók:
1 kg fagyasztott spenót
1 l tej
rizsliszt
só
fokhagyma
A kroketthez:
2x125g főzőtasakos köles
3 db közepes nagyságú burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 kk borsikafű/fehérbors
1 tk só
4 db tojás
A forgatáshoz: kukoricaliszt
A sütéshez: kókuszzsír
*
Elkészítés:
A spenótot, kb fél liter vízbe felteszem melegedni ( kiolvadni ), majd hozzáadom a tej felét is, sózom, fokhagymával ízesítem.
A maradék tejben elkeverem kézi habverővel a rizslisztet, beleöntöm a forró spenótba, és besűrítem.
Ha szükséges utána ízesítek, 1-2 evőkanál cukrot is tehetünk bele, én nem szoktam.
A kölest a tasakon lévő előírás szerint sós vízben megfőzzük, kihűtjük.
A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, burgonyanyomó segítségével áttőrjük, kihűtjük.
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkockázzuk kihűtjük.
Az összes alapanyagot összegyúrjuk, fűszerezzük.
Végül kroketteket formázunk belőluk, kukoricalisztben meghempergetjük, és forró kókuszzsírban kisütjük.