Spenót főzelék

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kisrigó

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Spenót főzelék

Spenót főzelék

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Kb 50 dkg spenót
3 ek pecsenyezsír
2 ek liszt
1/2 dl főzőtejszín + ízlés szerint a tálaláshoz
3-4 girizd fokhagyma
5 dkg vaj
só, fűszerek ízlés szerint

*

Elkészítés:

A frissen szedett spenótot alaposan megmosom, ( ez épp ausztrál spenót, kicsit húsosabb, bőrszerűbb tapintású, nem esik annyira össze, mint a másik fajták, ízre is kicsit más ) deszkán keresztben felszelem ( hogy véletlenül se maradjanak a végén szálak benne ) és kevés vízben a fokhagymával együtt felteszem főni.
Közben a pecsenyezsírral ( vagy bármi más zsiradék jó ) és liszttel felteszem a rántást, ha kész félrehúzom, kb addigra a spenót is felforr.
Ha kicsit megpuhult, botmixerrel összezúzom, és a rántásra öntöm, simára keverem, és visszateszem főni.
mikor felforr ízesítem – pici rozmaring, só, csipet bors.
Pár perc forrás után óvatosan belekeverem a tejszínt, és a vajat.
És már kész is.
Tálalható tükörtojással, rántott akármikkel, de én éppen főtt sárgarépát és burgonyát készítettem hozzá.
Fel lehet tálalni hozzá a hús levesben főtt, megmaradt zöldségeket is.
Ha párolt zöldségfélét akar valaki készíteni, akkor célszerű a spenóttal egyszerre feltenni a vizet, és figyelembe kell venni, hogy a zöldségféléknek nem egyforma a főzési idejük – tehát sorban kell beletenni őket a vízbe, nem egyszerre.
Jó étvágyat !

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Spenót főzelék