Hozzávalók:
Pulykamell filé: 800 g
gomba: 200 g
trappista sajt: 200 g
spárga: 100 g
burgonya: 200 g
liszt: 40 g
tojás: 2 db
zsemlemorzsa: 100 g
szezánmag: ízlés szerint
rizs: 200 g
grill fűszer: ízlés szerint
étolaj a sütéshez
idény zöldség a díszítéshez
*
Elkészítés:
A pulykamellet 8 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, majd fűszerezzük.
Két szelet hús közé töltjük az apróra vágott gombát-, spárgát-, sajtot.
Cérnával, vagy fogpálcikával összefogjuk, majd bepanírozzuk, és bő forró olajban kisütjük.
Sütés után ne feledjük a pálcikát , illetve a cérnát kivenni.
Rizst puhára főzzük, a burgonyát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd forró olajban kisütjük.
Slégen ketté szeljük, sajt reszelékkel megszórjuk.
Tálaláskor párolt rizst, és burgonyát adunk köretként hozzá. Idény zöldséggel díszítjük.