Spárgával sült pisztráng zöld fűszeres habbal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg pisztráng (2 db)
1 kg spárga
0.5 dl olívaolaj
1 db citrom
10 dkg vaj
2 db tojás sárgája
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyem zöld
1 csokor kapor
1 csokor metélőhagyma
őrölt bors

*

Elkészítés:

A konyha kész halat oldalanként 4-5 helyen bevágom.
Kívül, belül bedörzsölöm sóval, belsejébe citrom karikát helyezek és kiolajozott tepsi közepébe teszem.
Köré rakom a rostos héjától megtisztított spárgákat, meglocsolom olajjal, megsózom és sütőben 30-40 perc alatt 180 fokon megsütöm.
Közben elkészítem a fűszeres habot.
Ehhez felaprítom a zöld fűszereket és habbá verem a tejszínt.
A vajat kissé megolvasztom, belefacsarom fél citrom levét, sózom borsozom és fakanállal elkeverem.
Hozzáadom a tojás sárgáját, jól beledolgozom, majd beleöntöm a tejszínhabot, a felaprított zöld fűszereket és óvatosan egybeforgatom a tojásos masszával.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2015/05/spargaval-sult-pisztrang-zoldfuszeres.
html

Spárgával sült pisztráng zöld fűszeres habbal