Hozzávalók:
Hozzávalók:
250 g spárga, fehér és zöld, vegyesen
3-4 db főtt tojás
2 szál újhagyma
1 kis gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
3-4 evőkanál majonéz
3-4 evőkanál joghurt
só, bors
*
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzöm, megtöröm a héjukat, hidegvízben hagyom hűlni, majd meghámozom és kockákra aprítom.
Ha nyers spárgából készítem, akkor a fehér spárgát meghámozom, a fás végét levágom, a zöldnek csak lepattintom a fás végét, pont ott fog eltörni, ahol már nem fás.
Cukros-sós vízben (1 liter vízhez 1 evőkanál cukor és egy teáskanál só ) roppanós-puhára párolom, hagyom kihűlni, majd egy-másfél centis darabokra felaprítom.
Ha sült spárgából készítem, azt csak felaprítom, az újhagymával együtt.
A majonézt kikeverem egy evőkanál mustárral ( lehet magos is), meg joghurttal, sózom, borsozom, belereszelem és elkeverem benne a fokhagymát, belekeverem a spárgát, hagymát és a főtt tojást.
Fogyasztás előtt hagyom hűlni 1 órát a hűtőben.
Pirítóssal tálalom.
Retro-feeling (a majonéz miatt ), tiszta nyolcvanas évek.
Amúgy finom.