Hozzávalók:
15 dkg zsenge, zöld spárga
1 ek olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
omlett:
3 tojás
1 ek tejszín
só, őrölt fekete bors
1 tk zsálya kéne, de nálam bazsalikom
1 ek vaj
5 dkg parmezán, nálam trapjancsi
*
Elkészítés:
Előmelegítem 220 fokra a sütőt. Megmosom, alaposan lecsutakolom a spárgát, van hogy pucolgatni is kell, és felvágom 2-3 centis darabokra. Összekeverem az olajjal, beleteszem egy tepsibe, megszórom frissen őrölt fekete borssal és a sütőbe teszem kb 20 percre.
Amíg sül előkészülök az omletthez, figyelve az időt, nehogy előbb kész legyek, mint ahogy a spárga megsül 🙂
A tojásokat összekeverem a tejszínnel és a fűszerekkel, bevallom csempészek bele egy kis morzsolt kukoricát is. A vajat serpenyőben megolvasztom, és amikor már barnulni kezdene, beleöntöm a tojásos kutyvaszt. Aki szereti ha a belseje még krémes 1-2 percig süsse csak!! Ha kész, rápakolom egyik felére a spárgát, ráhajtom a másik felét, tálra csúsztatom, reszelt sajttal meghintem és már eszem is 🙂