Hozzávalók:
1/4 csokor zöld spárga.
Magköntös:
2 ek napraforgó magvágjuk
1 ek szezámmag
1 ek szeletelt mandula
Kaporszósz:
1/2 csokor kapor
2 cikk fokhagyma
1 ek áztatott dió
1 ek áztatott mandula
1 ek tökmagliszt
1/2 ek lenmagliszt (sűrítés miatt)
1 1/2 csésze desztillált víz
Himalája só ízlés szerint
*
Elkészítés:
A spárgát megpucoljuk, és kb 2 cm-es darabokra vágjuk.
Magköntös:
A hozzávalókat kávédarálón megdaráljuk, és összeforgatjuk annyi spárgával, amennyit meg akarunk enni.
Kaporszósz:
A hozzávalókat szósszá turmixoljuk, és ráöntjük a magos spárgánkra! Díszítettem kaporral, áztatott dióval és mandulával, végül megszórtam a maradék magkeverékkel, amitől úgy néz ki, mintha sajtot olvasztottam volna rá:-)
Nagyon laktató és finom:-)