Hozzávalók:
Hozávalók:
8 szelet borjú comb, 8 szelet sonka, só, bors,
mustár, füstölt szalonna,főtt tojás savanyú uborka
Ezt lehet kicsontolt csike comból is készíteni, de az eredeti recept borjú vagy marha hús
Knédli:
6 dl finom liszt, 1 egész tojás, 1 KK só, 30 gr friss élesztő, pici cukor az élesztő felfuttatásához, langyos tej.
*
Elkészítés:
Húst kicsit meg klofoltam, sóztam, borsoztam, mustáral megkentem, sonkát szalonnát, uborkát, főt tojást rátettem feltekertem, hústűvel meg tűztem, lisztben megforgattam, és egy serpenyőben körbe pirítottam.Egy másik serpenyőben a hagymát üvegesre párolom, pici olajjal, teszek bele paprikát, borsot, vegetetát, felöntöm 4 dl vizel és puhára párololom.Végül egy picit besűrítem kevés étkezési keményitővel
Knédli:
Az élesztőt felfuttatom kevés cukros tejben és annyi tejet adok hozzá, hogy közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát átgyúrom s megformálom hosszúkásra. Hagyom kelni kb. 15 percig, akkorra már forr a víz a knédli kifőző edényemben, akinek nincs pároló edénybe tulajdonképpen gőzön fő a knédli. Én 13 percig szoktam főzni,,,a fedőt közben nem szabad levenni!
A másik tésztát közben megformálom, mikorra kész az első knédli megkeljen az is és mehessen kifőzésre.