Hozzávalók:
50 dkg kalácsliszt,csipet só,1 egész tojás,1 tojássárgája,3 evő kanál olaj,2,3 dl tej,7 dkg cukor,1 mokkás kanál vanilia aroma,3 dkg élesztő. Töltelék:10dkg puha vaj 2 evő kanál kakaópor,cukor.Porcukor a megszóráshoz.
*
Elkészítés:
Az élesztét kevés meleg tejben felfuttatom, A többi összetevőt dagasztó tálba teszem, és kelt tésztát készitek.
Ha megkelt 10 egyforma darabra osztom.
Kis gombócokat formálok, és hagyom 20 percig kelni.
Ha elég rugálmas sodrófával, a gombócokat oválisra sodrom, megkenem puha vajjal, megszórom kakaóporral cukorral, és feltekerem, mint a kiflit.
Mint a tiz darabot.
Mikor megvan, a legelsőnek felsodort kiflit csiga formára feltekerem, és a legvégét alá tűröm, hogy ne ugorjon szét kelés közben.
Zsirpapirral bélelt tepsire rakom, ha lehet kettőre mert össze kel.
Még 30-40 percet hagyom a tepsin kelni, és 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.
A tetejét megszórom vaniliás porcukorral.