Hozzávalók:
1/2 kg sertéshús, vagy fele sertés, fele marha
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kis zellergumó
4 ek. olaj
1 üveg sűrített paradicsom
1 nagy fej hagyma
4 cikk fokhagyma
1 kk. kanál kakukkfű
1 kk. kanál bazsalikom
1 kk. oregáno
1-2 dl vörösbor
só, bors, kevés cukor
30 dkg spagetti tészta
só, olaj a kifőzéshez
reszelt sajt
*
Elkészítés:
A húst a zöldségekkel együtt ledarálom. A hagymát kockára vágom és világosra pirítom az olajon, hozzáteszem a darált zöldséges húst, átforgatom amíg a hús kifehéredik. Megsózom, borsozom, ráteszem a többi fűszert is, a fokhagymát rápréselem, felengedem kevés vízzel, vörösborral, fedő alatt párolom. Félidőben hozzáteszem a sűrített paradicsomot, ekkor kerül bele a cukor, mert az minden paradicsomos ételbe kell és még só, bors. Amikor puha a hús és a zöldség, akkor kész. A spagettit sós, olajos vízben kifőzöm (nem kell szétfőzni, lehessen harapni, és leöblíteni sem kell), rászedem a szószt, megszórom reszelt sajttal.