Hozzávalók:
Sósperec:
1. 1kg, liszt
2. 25dkg, margarin
3. 3 tojás +1
4. 1 kispohár tejföl,+1/2
5. 5dkg, élesztő
6. 1 púpozott ek só
7. 3 lapos, ek, cukor
8. 4-5 dcl tej
*
Elkészítés:
· A felsorolt alapanyagokból közepesen kemény tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, újnyi vastagra, k.b. 50-60cm, hosszúra kisodorjuk és pereceket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük .Megszórhatjuk magvakkal /Köménymag, szezámmag /vagy sós tejföllel megkenjük .Elő melegítet sütőben közepes lángon k.b. 18 perc/ tepsi/ alatt arany barnára sütjük.
· Ebből a mennyiségből nagyságtól függően k. b. 18-21db.perec van.
· Jó étvágyat kívánok.