Hozzávalók:
1/2 kg mélyhűtött sóska
1 ek. zsír
2 dl tejföl
1 ek. liszt
só
cukor
levesben főtt hús
levesben főtt krumpli
tojás
zsír a sütéshez
*
Elkészítés:
A sóskát kiengedem, majd egy lábosban felmelegítem a zsírt, ráteszem a sóskát, megsózom és főzöm addig, amíg a levét elfövi. Ekkor a tejfölből, lisztből habarást készítek(turmixgépben szoktam, egy kevés vízzel), a sóskához öntöm, teszek bele ízlés szerint cukrot, jól összeforralom. A tojást szokásos módon, zsírban megsütöm tükörtojásnak. A tányéron a középre helyezem a húslevesben főtt krumplit, amelyet kockára vágok, mellé szedem a főtt húst, megsózom mindkettőt, bőségesen teszek mellé sóskaszószt, tetejére helyezem a tükörtojást.