Sóskaszósz főtt hússal és tükörtojással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg mélyhűtött sóska
1 ek. zsír
2 dl tejföl
1  ek.  liszt

cukor
levesben főtt hús
levesben főtt krumpli
tojás
zsír a sütéshez

*

Elkészítés:

A sóskát kiengedem, majd  egy lábosban felmelegítem a zsírt, ráteszem a sóskát, megsózom és főzöm addig, amíg a levét elfövi. Ekkor a tejfölből, lisztből habarást készítek(turmixgépben szoktam, egy kevés vízzel), a sóskához öntöm, teszek bele ízlés szerint cukrot, jól összeforralom. A tojást szokásos módon, zsírban megsütöm tükörtojásnak.  A tányéron a középre helyezem  a húslevesben főtt krumplit, amelyet kockára vágok, mellé szedem a főtt húst, megsózom mindkettőt, bőségesen teszek mellé sóskaszószt, tetejére helyezem a tükörtojást.