Sós vajas tekercs

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Sós vajas tekercs

Sós vajas tekercs

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg éleszto
4 dl tej
1 kk cukor
1 dl olaj
2 tk só
2 ek kefír (lehet pótolni tejfol és joghurt keverékével)
A toltelékhez:
25 dkg vaj
2 tojássárgája
ízlés szerint só, kb. 2 tk
Tetejére:
tojás
reszelt sajt vagy koménymag vagy szezámmag vagy ezek keveréke

*

Elkészítés:

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tobbi hozzávalóval összekeverjük. Az összekevert tésztát kidolgozzuk és hagyjuk kelni kb. fél órát.
4 cipóra osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk téglalap alakúra, vékonyra és megkenjük a sós vajjal: 25 dkg vaj, kb. 2 tk só és 2 tojássárgája habosra keverve, amit 4felé osztunk, hogy a 4 cipóba elég legyen.
A megkent téglalapot feltekerjük, mint a bejglit, jó szorosan és trapéz formákra vágjuk.
Tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal.
Elomelegitett sütőben 180 fokon sütjük 20 percig.
TIPP: Tehetünk a töltelékhez szalonnakockákat, virslikarikákat, kolbászkarikákat is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sós vajas tekercs