Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojás
2 dl tejföl
só
2 dkg szalajkáli
20 dkg reszelt sajt
köménymag, szezámmag
*
Elkészítés:
50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2 tojás, 2 dcl tejföl, só, 2 dkg szalajkáli, összegyúrni, majd fél centiméteresre kinyújtani.
A kinyújtott tésztát megkenni tojással rászórni kb 20 dkg reszelt sajtot, vagy köménymagot, szezámmagot, majd dedelle(barátfüle) szaggatóval 1 cm x 7 cm- es csíkokat vágunk úgy hogy a végei kicsit srégen (ferdén) legyenek, kivajazott tepsire helyezzük kis távolságra egymástól, majd megsütni….
Sokáig eláll, ha több adagot sütünk belőle…
Nagyon finom 🙂