Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag Dr. Oetker sütőpor
25 dkg vaj
1 kispohár tejföl
1 db tojás
2 teáskanál só
Hozzávalók a tetejére:
1 db tojás
10 dkg reszelt sajt
5 dkg szezámmag
5 dkg lenmag
5 dkg napraforgó
5 dkg tökmag
köménymag
*
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd pedig kinyújtjuk kb.
fél cm vastagságúra.
Derelyevágóval vékony kis rudakat vágunk belőle és utána a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, szépen sorban belerakosgatjuk.
A tojást egy bögrébe feltörjük, elkeverjük, majd a vékony rudakat bekenegetjük a tojással.
Közben a sütőt bemelegítjük.
Rászórjuk a tojásra a reszelt sajtot, lenmagot, szezámmagot, vagy köménymagot, ki mit szeret.
Lehet vegyesen is.
Kb.
15-20 percet sütjük közepes hőfokon.
Ha kezd színesedni, akkor elkészült.
Kivesszük a sütőből és tányérra szedjük a sós stanglikat.
Már langyosan is finom.
.
.