Hozzávalók:
Tészta:
0,5 kg liszt,
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek. kristálycukor
0,5 ek. só
1 dl olaj
Tetejére:
2 ek. liszt
0,5 ek. só
víz az összeállításhoz
*
Elkészítés:
A cukros tejben az élesztőt felfuttatom.
A többi hozzávalókkal sima tésztát dagasztok.
Én géppel csináltam.
Kitettem a tálból és letakartam tiszta konyharuhával.
Duplájára kelesztettem.
Henger alakot csináltam belőle és 16 részre vágtam.
10- et nagyra sodortam de a 6-ot még elvágtam hogy ne legyenek olyan nagyok, így összesen 10 nagy és 12 kis perecem lett 🙂 Kisodortam és perecet formáltam belőlük.
Hagytam így is kelni egy keveset és megsütöttem.
A sütés felénél megkentem a következővel : 2 ek.
liszt 0, 5 ek.
só víz az összeállításhoz