Sós perec

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kovács Zsuzsanna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Sós perec

Sós perec

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1kg liszt, 2 db ráma margarin , 1 e.k só , 1cs  szalakáli, 3db
tojás sárgája, 1dl tejföl,
Tetejére: :15dkg trappista sajt , 1 db tojás

*

Elkészítés:

A lisztet egy tálba jól eldörzsölni a margarinnal és mikor ez kész , hozzáadni a többi alapanyagot , ha sósabban szeretnék lehet bele tenni.Ha jól összegyurtuk , fedjük le folpakkal és egy éjszakára tegyük hűtőbe.Lisztezett deszkán cipókat formálunk és egyenként kinyújtjuk és kiszaggatjuk.(5mm vasgaságúra).Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük , majd a tetejét mekenjük a felvert tojással és megszorjuk sajttal, majd előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük.Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sós perec