Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
25 dkg vaj
1 db tojás
1 kispohár tejföl
2 teáskanál só
Hozzávalók a tetejére:
1 db tojás
5 dkg szezámmag
5 dkg lenmag
*
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk kb.
fél cm vastagságúra.
Előveszünk egy perec kiszúrót, kiszúrjuk a tésztákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Nekem ebből a mennyiségből 3 nagy tepsi lett tele.
Közben a sütőt bemelegítjük.
A tojást feltörjük, egy bögrébe rakjuk, majd elkeverjük, s ezeket a pereceket bekenegetjük a tojással.
A tojásra rászórjuk magvakat.
Kb.
20 percet sütjük közepes hőfokon.
Én 10 perc után kiveszem a sütőből a tepsiket, s átfordítom, hogy a belső része legyen kívül, hogy egyformán átsüljön mindegyik perec.
Ha letelt a 20 perc, s már színesedtek a perecek, akkor el is készültünk.
Kikapcsoljuk a gázt, s kivesszük a sütőből a süteményeket és tányérra rakjuk a sós pereceket.
Már langyosan is finom.
.
.