Sós, magvas fonott kalács.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Sós, magvas fonott kalács.

Recept leírás:

Hozzávalók:

Sós,  magvas fonott kalács.
1kg. liszt,25dkg. margarin, 4 egész tojás, 2dkg. só, 1ek. cukor, 5dkg. élesztő, 4-5 dcl. tej 10dkg. hántolt napraforgómag, 3ek. szezámmag. + 2ek. olaj.

*

Elkészítés:

Az egy kg. lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a margarint és eldörzsöljük  belekerül a só tojások és a felfutatott élesztő. Langyos tejjel közepesen kemény tésztát dagasztunk. A dagasztás után a tésztát harmadoljuk a  tészta egyharmadát  átdolgozzuk és félre tesszük kelni. A tészta maradék kétharmadába bele dolgozzuk a szezámmagot, a hántolt napraforgómagot és a két ek. olajat jól kidolgozzuk és a duplájára kelesztjük. A sima tésztát négy részre oszjtuk és egy négyes fonatot készítünk. Én püspökkenyérformába teszem és hagyom kb. 20percet kelni. A magvas tésztát hat egyenlő részre vágom és két db.  hármas fonatot készítek. Ezt is püspökkenyérformába teszem.  Szintén hagyom kelni.  Kelesztés után a tetejét tojással megkenem és elő melegített sütőbe 35-40 perc alatt arany barnára sütöm.

Sós, magvas fonott kalács.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sós, magvas fonott kalács.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!