Sós-köményes stangli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Sós-köményes stangli

Recept leírás:

Hozzávalók:

1kg liszt,vegyesen,sima és teljes kiőrlésű
1 ek.só
4db tojássárgája
30 dkg. zsír
3 dl tej
1cs élesztő
csipet cukor(fruktóz)
szóráshoz: só-bors-őrölt köménymag

*

Elkészítés:

A langyos tejbe beletesszük az élesztőt,a cukrot és felfuttatjuk.
A lisztet a sót összekeverjük,majd a zsírral összemorzsoljuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a 4 tojássárgáját.
Jól nyújtható tésztát gyúrunk és azonnal 18 db gombócot formálunk belőle.
A gombócokat egyenként tányérnyi nagyságúra nyújtjuk és 8 részre vágjuk,majd kívülről befelé feltekerjük és mehet a tepsibe,végül megszórjuk a só-bors-köménymag keverékkel.
Ebből az adagból 2 db 40×35 cm-es tepsivel lesz.
A sütőt 175 fokra melegítjük és minél barnábbra sütjük annál ropogósabb lesz.
Én közepesre sütöttem és egy hét után is olyan volt,mint sütés után.
Jó étvágyat hozzá!
Tanács: Ha a szénhidráton szeretnénk csökkenteni,tegyünk bele master-mixet(én tettem) így 40-40-20-dkg sima-teljes-master-mix
nagyon-nagyon régi receptem,minimum 40 éve sütöm.

Sós-köményes stangli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sós-köményes stangli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!