Hozzávalók:
30 dk előkovász +2gr élesztő granulát, 2 dl víz,40 dk liszt, 2 mokkáskanál só 2 mokkáskanál cukor, egy picurka aszkorbinsav, 2 teáskanál étolaj őrőlt kömény a tetejére
*
Elkészítés:
30 dk előkovászt betettem a kenyérsütő tartályába, hozzátettem a 2 dl vizet, elkevertem és a többi hozzávalőit is beraktam.
8 program ( 90perc ) dagasztás.
utánnal kerek lapra nyújtottam és 8 felé vágtam mahd kifliket tekertem belőlük.
Sütőpapíron meleg helyen duplájára kelesztettem, majd megfújta vízzel, megszórtam egy kis sóval és datált köménnyel ( sajnos ez volt itthon ) Előmelegített sütőbe tettem (max hőfok, de legközelebb lassabban fogom sütni ) Amikor kész, újra befújtam vízzel, szinte pattogott a kifli.
Nagyon finom állagú ropogós kiflik lettek