Hozzávalók:
1kg liszt
5 dkg élesztő
1 dl tej
5 dl joghurt
5 dkg zsír
1 tk cukor
2 dkg só
1 db tojás a kenésre
*
Elkészítés:
A langyos tejbe megkelesztjük az élesztőt és a cukrot.
A lisztet keverőtálba öntjük, a sóval összekeverjük, beletesszük a joghurtot, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a dagasztógéppel jól összekeverjük, végül a zsírt is beledagasztjuk, kelesztjük 20 percet, majd deszkára kiöntjük, 4 cipóba gyúrjuk, ismét kelesztjük 20 percet.
Az idő letelte után, enyhén lisztezett deszkán, vagy amin nyújtani szoktunk, egyenként kerek formára nyújtjuk a cipókat.
Minden kerek lapot 8-8 cikkre vágjuk, majd feltekerjük kifli formára.
Újra pihentetjük 20 percig, majd az 1 db felvert tojással lekenjük, sós egész köménnyel megszórjuk és 170 fokra előmelegített sütőben szép világos barnára sütjük. Kb. 40-45 perc. Én alsó-felső légkeveréssel sütöttem, az idő felénél megfordítottam. (Sajnos egy picit túl sütöttem, de így is finom lett.)
Jó étvágyat hozzá!
saját változat