Hozzávalók:
75 dkg liszt
2 toijás
1 tejföl
1 dl tej
1 kocka élesztő
25 dkg margarin
1 EK cukor
1,5 EK só
1 sárgája a kiflik kenéséhez
sezámmag, napraforgómag
*
Elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet, felfuttatott élesztőt, tejfölt, olajat, tojást összegyúrjuk .
Letakarjuk konyharuhával és hagyjuk a deszkán mig a margarint habosra keverjük a sóval.
A tésztánkat 8 gombócra osztjuk. Mindegyik gombócot körré sodorjuk. 4-et megkenünk a krémmel majd a maradék 4 körrel betakarjuk. Mindegyik körből 12 cikket vágunk. Feltekerjük, megkenjük tojássárgájával, megsózzuk diszitjük szezámmaggal, napraforgómaggal.


