Hozzávalók:
1 dl lanygyos tej,1evőkanál cukor,4 dkg élesztő,1 kg liszt BL 55,10 dkg margarin,3 dl langyos tej+ 3dl langyos viz,3 kiskanál só,és só a szóráshoz.
*
Elkészítés:
az 1dl tejben elkeverem, 1 kanál cukrot, és az élesztőt.
Dagasztó gépbe teszem a lisztet, sót, a puha margarint, a tejet, a vizet, és a felfutott élesztőt.
Rétestészta keménységű tésztát készitek.
Ha szép sima tálba helyezem, és 30 percig kelni hagyom.
Utána enyhén lisztezett felületre öntöm a tésztát.
és 5 db egyforma cipót készitek.
Hagyom 10percig kelni, csekély tányér nagyságúra sodrom a cipót, először hosszába, majd köröszbe is szét vágom, igy négy darab háromszöget kapok.
A vastagabb felétől kezdve, feltekerem, zsirpapirral bélelt tepsire helyezem, nekem 6 darab fért el egy tepsin, hogy ne keljen össze.
Fóliával letakarom, hogy ne száradjon be, és 20 percig kelesztem.
Tojással le kenem sóval megszórom, és 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm.
Nagyon finom kiadós.