Sós kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Sós kalács

Sós kalács

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2dl tej
1dl joghurt
3dkg élesztő
60dk liszt
1,5dkcukor
2 tk só
2db tojás
5-5 dkg olvasztott vaj
15-20dk szalonna vagy tepertő kisütve

*

Elkészítés:

A hozzávalókat a felfutattot élesztővel /1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt./,bedagasztjuk,kelni hagyjuk,majd két részre osztjuk,kinyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal,vagy a kisütött tepertő vagy szalonna zsírjával és megszórjuk  az apróra vágott húsos szalonnával  vagy a  tepertővel. Feltekerjük, mint a kalácsot, zsírozott tepsibe tesszük és megkenjük a tetejét kevés joghurttal és még 15 percet pihentetjük majd előmelegitett sütőben 170 fokon,egy másik tepsivel lefedve 35 percig sütjük.
Amig a tésztánk kel, addig kisütjük a szalonnát vagy a tepertőt és ezzel lesz majd megszórva.Ha nincs tepertő vagy szalonna elég csak olvasztott vajjal a kinyújtott tésztát megkenni.Így is nagyon finom!
Bableves vagy gulyásleves mellé,vagy  csak egyszerűen borkorcsolyának ajánlom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sós kalács