Hozzávalók:
2dl tej
1dl joghurt
3dkg élesztő
60dk liszt
1,5dkcukor
2 tk só
2db tojás
5-5 dkg olvasztott vaj
15-20dk szalonna vagy tepertő kisütve
*
Elkészítés:
A hozzávalókat a felfutattot élesztővel /1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt./,bedagasztjuk,kelni hagyjuk,majd két részre osztjuk,kinyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal,vagy a kisütött tepertő vagy szalonna zsírjával és megszórjuk az apróra vágott húsos szalonnával vagy a tepertővel. Feltekerjük, mint a kalácsot, zsírozott tepsibe tesszük és megkenjük a tetejét kevés joghurttal és még 15 percet pihentetjük majd előmelegitett sütőben 170 fokon,egy másik tepsivel lefedve 35 percig sütjük.
Amig a tésztánk kel, addig kisütjük a szalonnát vagy a tepertőt és ezzel lesz majd megszórva.Ha nincs tepertő vagy szalonna elég csak olvasztott vajjal a kinyújtott tésztát megkenni.Így is nagyon finom!
Bableves vagy gulyásleves mellé,vagy csak egyszerűen borkorcsolyának ajánlom.