Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
30 dkg húsos szalonna
25 dkg füstölt kolbász
1 MK pirospaprika
3 dl langyos víz
4 dkg élesztő
1 KK só
50 dkg liszt
1 KK cukor
*
Elkészítés:
Az eredeti receptet Marcsi műsorában láttam és kiváncsi lettem milyen is lehet ez az étel.
.
.
.
én felturbóztam picit a kolbászkarikákkal.
.
.
.
.
nagyszerűűűűű A káposztát pici zsíron megpiritjuk és a paprikával összekeverjük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt is és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben a hozzávalókból bedagasztjuk a gombócok tésztáját és meleg helyen 25 percig kelesztjük.
.
.
addigra a káposzta is megpuhul.
A szalonnát felszeleteljük és zsírjára sütjük, majd a szalonnát kiszedjük a zsírból.
A visszamaradt zsírba a tésztából evőkanálnyi méretű gombócokat rakunk úgy, hogyy ne ragadjanak össze.
, Közéjük rakjuk a káposztát és a szalonna szeleteket is melléjük rakjuk.
2, 5 dl vízzel felöntjük, letakarjuk és kb 30 percig főzzük-sütjük.
A fedőt nem szabad felemelni legalább 15 percig, mert a gombócok visszaesnek !!!
A gombócok alja megpirul, megsükl kicsit és nagyon finom lesz 🙂