Hozzávalók:
4 ek zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
2 ek hajdinaliszt
2 ek kókuszzsír
½ kk köménymag
½ mk só
kb. 0,5 dl víz
*
Elkészítés:
Ha nincs otthon kenyér, rövid idő alatt el lehet készíteni, akár gofrisütőben, akár muffin formában.
Ezt a receptet nagyon-nagyon őrizgetem, mert talán az első próbálkozásom volt a gluténmentes világban.
Összekeverjük a hozzávalókat, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a galuskatésztánál kicsit keményebb tésztát kapjunk, majd hagyjuk egy kicsit pihenni.
Kókuszzsírral kikent gofrisütőben megsütjük, fokhagymával bekenjük, tehetünk rá egy kis tejfölt és reszelt sajtot is.
Kenyér helyett is fogyasztható, jó kis szendvicset lehet belőle csinálni.