Hozzávalók:
Hozzávalók.
70dkg. Liszt.
1ek. só.
1tk. Bors
1tk. Őrölt kömény.
1csipet őrölt pirospaprika.
20dkg. Margarin.
1 egész tojás+ 1 sárgája.
4dkg. Élesztő.
1dcl. Tej.,1ek. Cukor.
1 nagy pohár tejföl.
*
Elkészítés:
Elkészítés.
Az élesztőt kevés tejben és 1ek. Cukorral felfuttatjuk. A lisztet a száraz hozzávalókkal, só, bors, őrölt kömény össze keverjük. Majd a margarinnal elmorzsoljuk a száraz anyagot. Utána hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a nagy pohár tejfölt. Közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. / Nem dagasztjuk./ Mikor jól kidolgoztuk két cipót formálunk, kb. két órára a hűtőbe tesszük. Majd a hűtőből kivéve 1cm. Vastagra nyújtjuk és rudakat vágunk paprikás tojással megkenjük amit megszórunk kömény maggal. A másik cipóból apró pogácsákat szaggatunk. A tetejét a maradék tojásfehérjébe kevert őrölt paprikás tojással megkenjük. Sütő papírral bélelt tepsiben 5percig nagy lángon, majd további 14-15. percig közepes lángon szép pirosra sütjük.
Ha tésztába keverjük a pirospaprikát akkor sima tojás fehérjével kenjük meg a tésztát.
Jó étvágyat kívánok.
