Sós foszlós húsvéti kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Sós foszlós húsvéti kalács

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg liszt (fele sima)
1/5 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 tojás
1 k.k.só
1k.k.cukor
5 dkg olvasztott vaj (fele a lekenéshez kell)
kömény mag

*

Elkészítés:

Kelesztő tálban tésztát dagasztunk a hozzávalókból.
1 óra kelesztés után 2 részre vágjuk a tésztát,átgyúrjuk és 15-20 percig pihentessük.Ezután mind a két részt 3 felé osztjuk,vékonyra elsodorjuk ,lekenjük olvasztott vajjal,megsózzuk,megszórjuk köménnyel és feltekerjük.Az így kapott tészta hengereket hármas fonással egybe fonjuk és a fonást kör alakúra formázzuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és legalább 25 percet hagyjuk kelni.Tetejét kenjük le tojásos tejjel ,szórjunk rá kömény magot .
A sütőt hevítsük fel 180C fokra és 30 percig sütjük amíg szép piros nem lesz.

Sós foszlós húsvéti kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sós foszlós húsvéti kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!