Sós, burgonyás pizzás kifli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

detty

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Sós, burgonyás pizzás kifli

Recept leírás:

Hozzávalók:

0,5kg liszt
3dkg élesztő
1dl tej
pici cukor
fél evőkanál só
10dkg zsír
1db közepes, főtt áttört burgonya
1tojás+1 a kenéshez
tetejére öreg só, kömény.

*

Elkészítés:

Az élesztőt  langyos cukros tejben fefuttatjuk.
A lisztet a zsírral kicsit elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk és 4 felé vesszük. Fél órát pihentetjük. Kör alakúra sodorjuk, majd 4 cikket vágunk belőle, vékonyan meg olajozzuk és feltekerjük. Vékonyan kikent tepszibe tesszük, tetejét megkenjük tojással és még egy negyed órát pihentetjük.180 fokos , előmelegített sütőbe sütjük.
A kifliket lehet tölteni is, darált sonkával, pizzakrémmel stb… Nagyon finom bableves, vagy gulyásleves mellé.

Sós, burgonyás pizzás kifli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sós, burgonyás pizzás kifli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!