Hozzávalók:
Tészta 1:
500g liszt
3 tojássárgája
200ml sör
200ml víz
só
Tészta 2:
200g vaj-margarin
200g liszt
porcukor és vanília cukor a megszóráshoz
*
Elkészítés:
Elsőként elkészítettem az első tésztát:A lisztet átszitáltam,hozzáadtam a tojássárgákat,csipetnyi sót és hozzá öntöttem a sört és vizet.Jól összegyúrtam,kidolgoztam,majd kinyujtottam téglalap alakúra.
Aztán elkészítettem a másik tésztát:A lisztet elmorzsoltam a margarinnal,jól összegyúrtam,kidolgoztam és kocka alakúra formáztam,majd ráhelyeztem az első tésztára.A kinyujtott tésztát mind a négy oldalról ráhajtottam a vajas tésztára és aztán óvatosan kinyjtottam.Hasonló az eljárás mint a leveles vajas tészta készítésénél.
Aztán következik a hajtogatás,2x hajtogatjuk 15 perces pihenéssel.Majd kinyujtjuk és derelye vágóval kb.5x5cm kockákra vágjuk a tésztát melyet közepén is kétszer bemetszünk és forró olajban rózsaszínűre sütöm.
Megszórom vaníliás porcukorral ill.lekvárral,gyümölcshabbal kínálható.Kicsit időigényes de megéri,mert nagyn finom omlós a tésztája.


