Hozzávalók:
8 szelet karaj
2 tojás
10 liszt
sör
só
bors
őrölt szerecsendió
zsír vagy olaj a sütéshez
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt(én füstöltet használtam)
2 duci gerezd fokhagyma
pici só
*
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom. Elkészítem a sörtésztát. A tojásokat elkeverem a liszttel és felengedem sörrel. Sózom, borsozom és teszek bele őrölt szerecsendiót is. A húst először lisztbe, majd a sörtésztába mártom, forró zsiradékban kisütöm. Egy lapos jénai tálra rakom. Megkenem fokhagymás tejföllel és megszórom reszelt sajttal, majd pár percre sütőbe teszem, amíg ráolvad a sajt. Hagymás tört krumplit készítettem hozzá, de bármilyen más körettel is jó, savanyúság mindenképpen kell mellé.