Hozzávalók:
pulykamell filé: 800 g
tehén túró: 400 g
kapor: fél csomó
liszt: 40 g
tojás: 3 db
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
grill fűszer: ízlés szerint
zsemlemorzsa: 100 g
burgonya: 200 g
rizs: 200 g
sör: 1 dl
idény zöldség a díszítéshez
*
Elkészítés:
A pulykamellet megtisztítjuk, felszeleteljük 1 cm-es vastagságra, majd mindkét oldalát enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük.
Töltelék:
túrót, apróra vágott kaprot, fűszereket, sört összekeverjük.
A sör egyedi különleges ízt biztosít.
Pulykamell filékbe tömjük a tölteléket fogvájóval lezárjuk, és panírozzuk ( liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben ), majd forró étolajban kisütjük.
A rizst puhára főzzük, a megtisztított vékony csíkokra vágott burgonyát forró étolajban kisütjük.
Tálaláskor főtt rizst, és sültburgonyát adunk köretként hozzá. Idény zöldséggel díszítjük.