Hozzávalók:
1 egész csirke
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
1 hegyes piros erőspaprika
1 doboz 0,5 dl sör
1 csomag csirke fűszer
A csirkét kivül belül fűszersóval jól bedörzsöljük, a sörös doboznak félig kell lennie sörrel.
( a többit megisszuk )
A dobozba óvatosan beletesszük a sót, a fokhagymát felszelve, a borsot, és a hegyes erős paprikát törve, de ezt el lehet hagyni.
*
Elkészítés:
A sörös dobozra ráültetjük a csirkét, tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 1-óra alatt készre sütjük.
Hihetetlenül egyszrű recept, kivülről ropogós, belül pedig omlós csirke húst kapunk.
Egy jó tipp a csirkére huzzunk egy sütő zacsit kissé lyuggatva és úgy a zsírja nem teríti be a sütő belsejét!