Hozzávalók:
2 kg. krumpli,
3 db. sárgarépa,
3 db. hagyma,
6 gerezd fokhagyma,
1,5 kg. csontozott csülök,
1 farok, (Nem az enyém! Piszkos a fantáziád!)
csilipehely,
só, őrölt bors,
2 dl sör,
kevés étolaj.
*
Elkészítés:
A csülköt durva szemű sóval bedörzsöljük, megborsozzuk, sörrel meglocsoljuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát nagyobb cikkekre vágjuk.
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, kés lapjával megnyomjuk.
A sárgarépát vastagabb karikákra vágjuk.
Sütőtál aljára kevés étolajat öntünk, majd beletesszük a felaprított zöldségeket.
Megsózzuk, majd jól összeforgatjuk.
Tetejére rátesszük a előző este bepácolt csülköt, a páclét is rácsorgatjuk, majd megszórjuk ízlés szerint csilipehellyel.
Lefóliázva sütjük addig, míg a húst már puhának nem találjuk, (kb.
40 percig ) majd a fóliát levéve készre sütjük.
Ilyenkor célszerű csak felső sütést használni.
